Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΗ-ΠΕΡΤΟΥΛΙ-ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ ΑΠΟ 21-06-24 ΕΩς 25/06/24

1η μέρα: Συγκέντρωση στο λιμάνι το απόγευμα και αναχώρηση με το πλοίο για Πειραιά.

2η μέρα: Άφιξη νωρίς το πρωί και άμεση επιβίβαση σε πούλμαν. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στο χωριό Πύλη και επίσκεψη της βυζαντινής εκκλησίας Πόρτα Παναγιά, έργο 12ου αιώνα. Στη συνέχεια ανηφορίζουμε για το Περτούλι, αρχοντοχώρι, αμφιθεατρικά χτισμένο πάνω σε ένα υψόμετρο 1090μ. ανάμεσα σε έλατα. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στην Ελάτη, πνιγμένη μέσα στο πράσινο με τα πανέμορφα αρχοντικά της και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους ορεινούς προορισμούς της Ελλάδας. Γεύμα στις ταβέρνες της με τα παραδοσιακά μεζεδάκια τους. Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε στο ξενοδοχείο. Άφιξη, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τη Λίμνη Πλαστήρα ή Γούρνα της Βαβάς όπως ονομαζόταν παλιά. Η τεχνητή αυτή λίμνη ή αλλιώς Λίμνη του Ταυρωπού ήταν ιδέα υλοποίησης του Νικόλαου Πλαστήρα το 1925. Διάφορα ποτάμια, ξεκινώντας από τις βουνοκορφές καταλήγουν σ αυτή. Άφιξη και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κορώνης που είναι αφιερωμένη στην Γέννηση της Θεοτόκου και βρίσκεται πάνω σε περίοπτη θέση ύψους 800 μέτρων με μια υπέροχη θέα από κάτω του Θεσσαλικού κάμπου. Συνεχίζουμε για την Πλαζ του Λαμπερού, το Φράγμα και αφού περάσουμε τα χωριά Νεράιδα και Νιοχώρι, καταλήγουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Πρόγευμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο με τις αποσκευές για τα Μετέωρα, τα οποία αποτελούν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ανάβαση στο Μεγάλο Μετέωρο και στη Μονή του Αγίου Στεφάνου. Αμέσως μετά καταλήγουμε στην Καλαμπάκα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Συνεχίζουμε για την Αθήνα. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο για Μυτιλήνη.

5η μέρα. Άφιξη στη Μυτιλήνη.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

Μονόκλινο δωμάτιο 390 ευρώ.
Δίκλινο δωμάτιο 335 ευρώ το άτομο.
Τρίκλινο δωμάτιο 315 ευρώ το άτομο.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

Μεταφορά από το λιμάνι της Μυτιλήνης στον Πειραιά κι επιστροφή Πειραιά- Μυτιλήνη με το πλοίο σε καθίσματα αεροπορικού τύπου.
Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό.
Τρεις μέρες με κλιματιζόμενο πούλμαν.
Τρεις μέρες με διπλωματούχο ξεναγό.
Ταξιδιωτική ασφάλεια και ΦΠΑ.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

-Eίσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
-Oτι αναφέρεται σαν προαιρετικό.
-Oτι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

elEL