Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΕΔΕΣΣΑ-ΝΑΟΥΣΑ-ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ-ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ (16/03 ΕΩΣ 21/03/2024

  

1η μέρα: Συγκέντρωση το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης καιαναχώρηση με πλοίο της γραμμής για Θεσσαλονίκη.  Άφιξη, άμεση επιβίβαση στο πούλμαν, αναχώρηση για ξενοδοχείο. Άφιξη, τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος

2η μέρα: Πρόγευμα αι αναχώρηση για το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στο όρος Βέρμιο. Συνεχίζουμε για τη Μονή της Παναγίας Δοβρά όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να προσκυνήσουμε τα οστά του Αγίου Λουκά του Ιατρού. Αμέσως μετά θα συνεχίσουμε για τη Νάουσα. Στην όμορφη αυτή μακεδονική πόλη το έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες» κλέβει την παράσταση. Το εν λόγω έθιμο χρονολογείται στον 18ο αιώνα, ενώ οι ρίζες του ανιχνεύονται σε γιορτές στην αρχαία Ελλάδα, σχετικές με τον θεό Διόνυσο. Μπουλούκια αντρών ντυμένων με την παραδοσιακή ενδυμασία του Γενίτσαρου γυρίζουν στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς με τη συνοδεία του ζουρνά και του νταουλιού. Με συγκίνηση και σεβασμό θα αναβιώσουμε  το ιστορικό αυτό δρώμενο με έμφαση στη μοναδικότητα αυτού του εθίμου, που λαμβάνει χώρα στην πόλη κατά τη διάρκεια της αποκριάς, προβάλλοντας την παράδοση, τον πολιτισμό και την κουλτούρα των ανθρώπων που το υποστηρίζουν, το διαφυλάττουν και το διαιωνίζουν μέσα από την πιστή τήρηση του εθιμικού. Εκεί θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Επιστρέφοντας θα σταματήσουμε για καφέ και γλυκό ραβανί στη Βέροια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος το βράδυ.

3η μέρα.:Πρόγευμα και αναχώρηση για το σπήλαιο Αληστράτη, ένα θαύμα της ελληνικής φύσης, το οποίο θεωρείται ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Άφιξη και ξενάγηση χώρου. Στη συνέχεια, αναχώρηση και επίσκεψη της σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας, το αρχαιότερο εν ενεργεία μοναστήρι στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Κατόπιν συνεχίζουμε για την Δράμα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό απολαμβάνοντας Σαρακοστιανά εδέσματα στα ταβερνάκια της πόλης.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος το βράδυ.

4η μέρα:Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το μοναστήρι του Αγ. Παίσιου. Άφιξη, προσκύνημα στο τάφο του Αγίου. Συνεχίζουμε για τα Λουτρά Πόζαρ όπου θα έχουμε στη διάθεσή μας χρόνο για χαλάρωση και ευεξία στα Λουτρά.  Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε τις οργανωμένες μονάδες ή τον ελεύθερο χώρο. Γεύμα στις ταβέρνες της περιοχής. Κατόπιν αναχώρηση για Έδεσσα. Εκεί θα απολαύσουμε ένα καταπράσινο τοπίο από την είσοδο της πόλης μέχρι το πάρκο με τους καταρράκτες όπου θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε το μεγάλο καταρράκτη Κάρανο με το νερό να πέφτει από ύψος 70 μέτρων, το Υπαίθριο Μουσείο Νερού, το διπλό καταρράκτη και το σπήλαιο κάτω από το βράχο. Θα περπατήσουμε μέχρι την παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι με τα παραδοσιακά σπίτια και γειτονιές. Ελεύθερος χρόνος για καφέ. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση.

5η μέρα: Πρόγευμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την αρχοντική Παλιά Πόλη, όπου κάνοντας μια βόλτα στα κάστρα που στέκουν εκεί πάνω, μας προσφέρεται η ευκαιρία να θαυμάσουμε από ψηλά τη πόλη της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια επίσκεψη στον Πολιούχο Άγιο της πόλης, Άγιο Δημήτριο και μετά καταλήγουμε στη Ροτόντα. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια στην αγορά της πόλης και φαγητό. Αναχώρηση για Καβάλα. Επιβίβαση στο πλοίο για Μυτιλήνη.

 6η μέρα: Άφιξη το πρωί στην Μυτιλήνη.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Μονόκλινο δωμάτιο 395 ευρώ.

Δίκλινο δωμάτιο 340 ευρώ το άτομο.

Τρίκλινο δωμάτιο 310 ευρώ το άτομο.

Παιδιά 5 – 11 ετών : 250 ευρώ.

Παιδιά  έως 4 ετών είναι δωρεάν και δεν δικαιούνται κλίνη και θέση στο πούλμαν.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Μεταφορά από το λιμάνι της Μυτιλήνης με το πλοίο για Θεσσαλονίκη σε Γ΄ Θέση και επιστροφή από Καβάλα σε αεροπορικό κάθισμα

Πέντε μέρες με κλιματιζόμενο πούλμαν.

Διπλωματούχο ξεναγό σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό.

Ταξιδιωτική ασφάλεια και ΦΠΑ.

 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό.

ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

elEL