Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΑΠΟ 25/09/24 ΕΩΣ 29/09/24


1η μέρα: Συγκέντρωση στο λιμάνι της Μυτιλήνης και αναχώρηση με το πλοίο της γραμμής για Λήμνο. ‘Άφιξη στο λιμάνι της Μύρινας, άμεση επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.
2η μέρα: Πρωινό και αναχώρηση από Μύρινα για να επισκεφθούμε το σημαντικό αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται κοντά στα Καμίνια, την Πολιόχνη. Επόμενη επίσκεψη σε ένα όμορφο γραφικό χωριό, τον Μούδρο, που βρίσκεται στο μυχό του ομώνυμου κόλπου. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τον ιερό χώρο Καβείρια, όπου στην παραλία κάτω από το τελεστήριο των Καβείρων, υπάρχει η σπηλιά του Φιλοκτήτη. Στη συνέχεια στάση στο χωριό Κοντοπούλι, ένα από τα πιο ζωντανά χωριά του νησιού όπου θα επισκεφθούμε το Εργαστήρι Αγγειοπλαστικής, όπως και ένα παραδοσιακό αποστακτήριο «λακαριό» και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ντόπιο ούζο και ρακί σε συνδυασμό με ντόπια μεζεδάκια ενώ παράλληλα θα παρακολουθήσουμε ένα βίντεο που θα προβάλλει όλη τη διαδικασία παραγωγής του ούζου/ρακί. Κατόπιν συνεχίζουμε για το χωριό Κότσινα, στον κόλπο Μπουρνιά. Στον Κότσινα στη θέση όπου ήταν  το Κάστρο βρίσκεται το άγαλμα της Μαρούλας, όρθια, κρατώντας με υψωμένο χέρι το σπαθί. Δίπλα στο άγαλμα είναι η εκκλησία της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής, όπου παλιά υπήρχε μικρό Μοναστήρι. Από τον περίβολο της εκκλησίας ξεκινάει μια σκάλα σκαμμένη μέσα σε βράχο. Έχει 57 σκαλιά και φθάνει στο κέντρο του λόφου σε ένα θόλο που αναβλύζει πόσιμο νερό. Το νερό αυτής της πηγής σήμερα θεωρείται θαυματουργό Αγίασμα και στα παλιά χρόνια τροφοδοτούσε το οχυρό με νερό. Στο λόφο που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Κότσινα εξορυσσόταν στην αρχαιότητα ένα είδος πηλού ξακουστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και ονομαζόταν «ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ». Εδώ θα δοθεί ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στο λιμάνι της Μύρινας με φαγητό και μουσική απολαμβάνοντας την θέα από το γραφικό λιμανάκι της Μύρινας και το κάστρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η μέρα:  Πρόγευμα και αναχώρηση για την «Παναγία Κακαβιώτισσα». Η μοναδική εκκλησιά στον κόσμο χωρίς σκεπή…. Βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά και δεν έχει στέγη. Αφού περπατήσουμε κι ανεβούμε αρκετά σκαλοπάτια φτάνουμε στην κορυφή του βράχου μπροστά στο ξωκκλήσι. Η “Παναγιά η Κακαβιώτισσα”, όπως ονομάστηκε η εκκλησία από το βουνό Κάκαβο στο οποίο βρίσκεται, είναι κοντά στην παραλία του Ζεματά, μόλις 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το λιμάνι της Μύρινας. Το εκκλησάκι αυτό επέλεξαν ερημίτες μοναχοί να ασκητέψουν, ενώ μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα σημείο απόλυτης ησυχίας και μοναδικής αισθητικής. Εκεί θα απολαύσετε μια εντυπωσιακή θέα προς τον κόλπου Μούδρου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε βόρεια του νησιού  προς Αμμοθίνες, την «Σαχάρα» της Λήμνου. Οι ντόπιοι λένε τις Αμμοθίνες Λήμνου και Παχιές Αμμουδιές και τις χαρακτηρίζουν ως την «μοναδική έρημο της Ευρώπης» Στις πλαγιές των λόφων του χωριού Κατάλακκος υπάρχει μια σπάνιας ομορφιάς έκταση. Αφού βγάλετε τις φωτογραφίες σας θα καταλήξουμε στην όμορφη παραλία «Γομάτι» για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.Image
4η μέρα:  Πρόγευμα και γνωριμία με την όμορφη Μύρινα. Περιήγηση στα γραφικά δρομάκια του Τούρκικου και Ρωμαίικου Γυαλού. Προαιρετική βόλτα στο Κάστρο της πόλης και την Προϊστορική Μύρινα.  Στη συνέχεια Image
αναχώρηση από Μύρινα για την βιοτεχνία Αχιλλαδέλη από την οποία μπορείτε προαιρετικά να προμηθευτείτε τα εξαιρετικής ποιότητας λουκούμια, ταχίνι, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και τον χειροποίητο χαλβά του. Κατόπιν συνεχίζουμε για το χωριό Νέα Κούταλη, το οποίο είναι χτισμένο στην πλαγιά ενός πευκόφυτου λόφου. Εδώ θα επισκεφθούμε προαιρετικά το μουσείο Ναυτικής Παράδοσης (02 ευρώ είσοδος). Ελεύθερος χρόνος για καφέ. Συνεχίζουμε για το χωριό Κοντιά, με τους ανεμόμυλους στους λόφους του και τα χαρακτηριστικά καλοχτισμένα σπίτια. Ελεύθερος χρόνος για να τραβήξουμε φωτογραφίες και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τίς δύο εκκλησίες του Αγίου Δημητρίου και της Γέννησις του Χριστού. Προαιρετική επίσκεψη στην Πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης (02 ευρώ είσοδος). Τα έργα που εκτίθενται εδώ είναι εμπνευσμένα κυρίως από το νησί – είναι δημιουργήματα σπουδαίων καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, την Σερβία και την Τουρκία, χώρες της  Βαλκανικής. Η Πινακοθήκη αποτελεί μοναδική κιβωτό τέχνης για τη Λήμνο και την Ελλάδα. Στην όμορφη παραλία της Νεβγάτης θα καταλήξουμε για μπάνιο και φαγητό.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5η μέρα:  Αναχώρηση για λιμάνι Μύρινας όπου θα πάρουμε το πλοίο της γραμμής για επιστροφή στην Μυτιλήνη.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
⦁ Τιμή κατ΄άτομο σε μονόκλινο  δωμάτιο 395 ευρώ.
⦁ Τιμή κατ΄άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 335 ευρώ.


ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
⦁ Μεταφορά από το λιμάνι της Μυτιλήνης στην Μύρινα κι επιστροφή Μύρινα-Μυτιλήνη με το πλοίο σε οικονομική θέση.
⦁ Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό.
⦁ Τέσσερις μέρες με κλιματιζόμενο πούλμαν.
⦁ Διπλωματούχος ξεναγός σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού.
⦁ Ταξιδιωτική ασφάλεια και ΦΠΑ.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
⦁ Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
⦁ Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο.
⦁ Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό.
⦁ Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

elEL